top of page

Kaip pasirinkti tinkamą irklentės irklo ilgį?

Yra kelios teorijos, kaip nusistatyti tinkamą irklo ilgį. Tai yra be galo svarbu tam, kad galėtumėte efektyviai, patogiai irtis pirmyn, neprovokuodami raumenų skausmų ar traumų. Irkluojant vadinamąja “efektyvaus yrio technika“ irklo ilgis nustatomas šitaip: pirmiausia, pasistatykite irklą ant žemės prieš save. Iškelkite vieną ranką, lengvai sulenkite ją per alkūne. Tuomet uždėkite riešą patogiai ant irklo rankenos. Jei turite pasistiebti ar persikreipti tam, kad pasiektumėte rankeną, jūsų irklas yra per ilgas. Jei ranka sulenkta per daug – irklo ilgis yra per mažas.


Ištobulinę savo irklavimo techniką bei greitį galite sutrumpinti irklo ilgį. Sumažinti irklą galima ir tuomet, jei nusprendžiate ramų plaukiojimą uždaruose vandenyse pakeisti bangų gaudymu jūroje. Norėdami paspartinti savo greitį lenktyniaudami, irklą galite pasidaryti ilgesnį. Tai leis užgriebti vandenį toliau ir judėti greičiau.

Per didelis irklas gali padidinti įtampą pečiuose, tuo tarpu per mažas apkrauna apatinę nugaros dalį. Netinkamas irklo ilgis bei irklavimo technika gali sukelti raumenų skausmą ar net uždegimą. Kad būtumėte tikri, ar jūsų irklo ilgis tinkamas, rekomenduojame pasikonsultuoti su profesionaliais irklenčių instruktoriais kurie atsižvelgdami į jūsų sudėjimą, irklentės storį, irklavimo įpročius parinks geriausiai tinkantį.


NAUJAUSI ĮRAŠAI
bottom of page