top of page

Kaip išsirinkti tinkamą irklentę?

Tinkama įranga yra prioritetas norint mėgautis kokybišku laisvalaikiu ar siekiant geresnių rezultatų sporte. Iš pirmo žvilgsnio irklentės rinkimasis gali pasirodyti kaip nelengvas uždavinys. Pradedantysis irkluotojas gali nesunkiai pasimesti tarp lentų dydžių, pločių, tūrių bei formų. Būtent todėl irklenčių profesionalai išskyrė pagrindinius kriterijus, kurie yra geriausi pagalbininkai, renkantis tinkamiausią lentą.

1. Irkluotojo sudėjimas (arba jų kiekis)

Irkluotojo, kuris ruošiasi naudoti irklentę, ūgis bei svoris yra vienas svarbiausių kriterijų, pagal kurį renkamasi irklentę. Irklentės tūris lemia komfortą irkluojant: per mažas tūris neleis patogiai slysti vandeniu ir stabiliai jaustis, o per didelis kels keblumų valdant lentą. Lentos dydis bei tūris taip pat priklauso ir nuo irkluotojo fizinio pasirengimo bei gebėjimo balansuoti ant nestabilios plokštumos.


2. Irklentės naudojimo paskirtis

Reikėtų pagalvoti, kaip ir kur dažniausiai naudosite savo irklentę. Vieta, kurioje planuojate daugiausia plaukioti, padės išsirinkti irklentės tipą. Be vietos svarbu ir kokiu tikslu planuojate plaukioti. Ieškote universalios irklentės, kurią naudosite laisvalaikio pasiplaukiojimams ežere? Norite leistis į ilgesnes keliones? O gal planuojate siekti aukštų rezultatų ir dalyvauti lenktynėse?

Renkantis irklentę itin svarbu, kad lentos linkiai, formos, konstrukcija ir kitos savybės būtų tinkamiausios vietai, kurioje ją žadate naudoti bei leistų patogiai jaustis, kad ir ką nuspręstumėte veikti. Nesvarbu, ar tai tik ramus pasiplaukiojimas ežere, ar bangų gaudymas sūriose jūros bangose.

3. Transportavimas ir sandėliavimas

Vienas pagrindinių klausimų: kaip gabensite irklentę prie norimo vandens telkinio. Gyvenant ant jūros ar ežero kranto tai - menka problema. Tačiau gyvenantys atokiau turi gerai apsvarstyti galimus įrangos transportavimo ir sandėliavimo būdus. Šis klausimas leidžia lengviau apsispręsti: rinktis kietą ar pripučiamą irklentę. Kietos irklentės reikalauja didesnio transporto ir užima daugiau vietos. Tuo tarpu pripučiamos irklentės susipakuoja į patogius lagaminus, kurie neužima daug vietos ir yra itin patogūs keliaujant.

4. Kaina

Būkime realistiški: biudžetas, kurį galite ir norite skirti įrangai - vienas pagrindinių klausimų. Suprantama, kiekvienas nori rasti gerą santykį tarp kainos ir kokybės. Tačiau ne visuomet pigiausia irklentė garantuoja ilgą jos naudojimo terminą ar saugų bei patogų plaukiojimą su ja.


NAUJAUSI ĮRAŠAI
bottom of page