top of page

Kaip išsirinkti tinkamą irklentės irklą?

Tinkamas irklas yra tiek pat svarbus kaip ir irklentė (tam tikrais atvejais net svarbesnis).

Renkantis irklentę pagrindinis kriterijus yra irkluotojo ūgis bei svoris. Tai taip pat svarbu renkantis irklą, tačiau kur kas svarbiau jūsų irklavimo stilius. Žinoma, kiti kriterijai, tokie kaip vieta, transportavimas bei kaina, išlieka vieni svarbiausių norit išsirinkti irklą, pateisinantį jūsų poreikius.


1. Irklavimo stilius bei vieta

Gaudote bangas jūroje? Lenktyniaujate? Ar tiesiog ramiai plaukiojate laisvalaikiu? Kaip jau minėjome, irklavimo stilius bei vieta, kurioje irkluojate, yra pagrindiniai kriterijai, kuriuos turite apsvarstyti prieš investuojant į naują irklą. Jei irklentės yra jūsų šeimos savaitgalių pramoga, geriausiai tiktų reguliuojamo aukščio ar net keičiamas irklas, kurį galite dalintis su skirtingų ūgių šeimos nariais ar draugais. Tačiau jeigu į irklenčių sportą žiūrite rimtai ir savo kalendoriuje žymitės artėjančių lenktynių datas, turėtumėte domėtis lengvesniais anglies pluošto irklais, kurie leis pasiekti didesnį greitį bei neapsunkins raumenų.

Vieta, kurioje dažniausiai irkluojate, svarbi irklo ilgaamžiškumui. Pavyzdžiui, akmenuotos upės neleis ilgai išsaugoti anglies pluošto irklo, kuris nėra labai atsparus kliūtims. Tuo tarpu aliuminis ar stiklo pluošto irklas nepraranda savo savybių net įveikęs sudėtingiausius upių maršrutus.

2. Transportavimas ir sandėliavimas

Kaip ir renkantis irklentę, svarbu tai, kur žadate laikyti ir kaip planuojate transportuoti turimą įrangą, net jei irklas ir neužima labai daug vietos. Dažniausiai pripučiamų irklenčių turėtojai renkasi trijų dalių irklus, kuriuos galima lengvai sutalpinti į irklentės lagaminą ir pasiimti į kelionę.


3. Kaina

Pinigų suma, kurią esate pasiruošę investuoti į savo įrangą gali būti labai įvairi. Laimei, gamintojai siūlo pačius įvairiausius irklus, kurie pasižymi ypatinga kokybe už prieinamą kainą.

NAUJAUSI ĮRAŠAI
bottom of page