top of page

Irklentės - sveikas sportas

​Pastaruoju metu irklenčių sporto populiarumas sparčiai auga. Rodos, nuvažiavus prie bet kurio vandens telkinio: ežero, upės ar jūros – visur sutiksi entuziastą vienoje rankoje besinešantį lentą, o kitoje – irklą. Vis daugiau žmonių pritaria, jog irklenčių sportas ne tik puiki pramoga, bet ir nauda sveikatai. Tad šiandien apie tai, kodėl SUPinti – sveika.

Puiki viso kūno treniruotė


Plaukiojimas irklente prilygsta aktyviai viso kūno treniruotei. Nesvarbu, kokį lygį pasirinksite: intensyvesnį ar ramesnį, su kiekvienu pasiplaukiojimu jūsų kūnas taps vis tvirtesnis. Rankų, nugaros, pečių juostos, kojų, pilvo preso raumenys dirba išvien atliekant yrius, todėl netrukus patys pajusite, kaip tvirtėja visas kūnas.


Gerėjanti pusiausvyra


Pirmą kartą užlipus ant lentos šiek tiek dreba kojos ir didžiausias iššūkis norintiems neįkristi į vandenį – išlaikyti pusiausvyrą. Niekas negimė mokėdamas, tačiau bandant vėl ir vėl net ir sunkiausi dalykai tampa vis lengviau įveikiami. Po kelių kartų ant lentos balansuosite kur kas geriau ir irsitės į priekį su didesniu pasitikėjimu.


Mažas intensyvumas


Priešingai nei kiti vandens sportai, irklentės nereikalauja didelio pasiruošimo ir nesukelia pavojaus sveikatai. Palyginus su kitais, didelio intensyvumo, sportais, irklenčių sporte šansai susižeisti yra labai maži. Naudojant taisyklingą irklavimo techniką galite net nesijaudinti dėl išnirimų, sumušimų ar kaulų lūžių.


Sumažėjęs streso lygis


Pripažinkite, poilsis gryname ore yra vienas efektyviausių būdų atsipalaiduoti po įtemptos darbo savaitės. Vanduo ir gamtos garsai padeda nusiraminti ir pamiršti visus ant kranto paliktus rūpesčius. Skrosdami vandeniu su irklente ne tik tvirtinsite raumenis, bet ir mažinsite streso lygį.


Didinama ištvermė


Tie, kuriems patinka intensyvios sporto šakos, tikrai neturėtų sakyti “ne” irklentėms. Irklenčių sportas suteikia galimybę įvairiais būdais stiprinti ištvermę: nesvarbu, ar bandysite stovėti ant galvos naudodami specialiai fitnesui skirtas Activ lentas, ar kartu su draugais lenktyniausite naujuoju Dragon. Be to, intensyvi fizinė veikla ant vandens stiprina širdį ir taip sumažina įvairių ligų riziką.


Puikus būdas mesti svorį


Irklenčių sportas, sumažindamas streso lygį, lavindamas koordinaciją, stiprindamas raumenų bei širdies darbą, yra ir puiki priemonė atsikratyti papildomų kilogramų. Taigi, ši vis labiau populiarėjanti vandens sporto rūšis yra smagiausias būdas sustiprėti, sumažinti įtampą, atpalaiduoti mintis bei padailinti kūno formas.


NAUJAUSI ĮRAŠAI
bottom of page